Om oss

Välkommen till en sida som ska fungera som en vägvisare i olika byggfrågor. Vi som skriver är erfarna hantverkare som genom åren sett väldigt många misstag när vi arbetat hemma hos privatpersoner. Vissa av dessa inom en acceptans, andra har varit rent livsfarliga. Vårt mål är att bredda kunskaperna om bygg och att, genom tips, fakta och goda råd, skapa en sida där du som läsare kan lära dig nya saker.

Erfarna hantverkare ger goda råd om bygg

Vi bygger mer än någonsin tidigare. Vi har en starkare ekonomi och vi prioriterar annorlunda. Det egna hemmet hamnar idag överst och lägger sig framför bilar, båtar och resor på prioriteringslistan. Det är roligt, men i många fall så handlar det också om ganska kostsamma investeringar. Att renovera ett badrum kostar ungefär 100.000 kronor och samma sak för ett nytt kök. I många fall blir kostnaderna betydligt högre – av den enkla anledningen att man gör fel och tvingas göra om. Vi vill dels ge råd om hur man bygger, men dels också ge råd om när det är bättre att avstå.

Du kan faktiskt tjäna på att ta hjälp direkt. Att anlita en snickare kan mycket väl i slutändan visa sig vara en ren ekonomisk investering – och definitivt en säker sådan sett till det hållbara resultatet. Vi vill lära dig att göra rätt från början – även om det innebär att du tvingas svälja stoltheten och anlita en hantverkare.

Däri ligger också en del av problemet med bygg- och renoveringsfrågor. Stoltheten. Många män vill göra saker själva och man baseras sin egen kunskap på att exempelvis en kompis eller en granne byggt någonting. Den egna ringa kunskapen ignoreras. Som man ska man, helt enkelt, klara av att bygga per automatik: det finns i mannens DNA. Vilket, naturligtvis, är rent nonsens och något som måste försvinna. Det är inget fel i att vara stolt och att vilja klara saker på egen hand, men när det kliver över linjen till ren dumhet – då har man problem.

Vi ska ge dig en heltäckande sida om bygg. En sida som du hela tiden kan återvända till i jakt på nya kunskaper, ny fakta och nya idéer. Välkommen!